Ćorić je senzacija: 'Borna me nevjerojatno podsjeća na Rafu'

Davis cup, Marin Čilić, Borna Ćorić, Borna Ćorić, tenis, Borna Ćorić, tenis, uspjeh u životu, Borne Ćorić, tenis, ATP Basel, Borna Ćorić, Roland Garros
gdje mi je mjesto, rekao je Borna Ćorić, nakon što je senzacionalno pobijedio Jerzyja Janowicza, 21. tenisača svijeta u Davis Cup susretu protiv Poljske.

Ako je bilo dvojbi, nakon spektakla u Varšavi čini se da ih više nema. Mladom 17-godišnjem Zagrepčaninu mjesto će jednog dana biti među najboljim svjetskim tenisačima, autoritativno je ponavljao Goran Ivanišević, a još prije njega američki teniski guru Nick Bollettieri dao je sjajnu izjavi:

- Borna me nevjerojatno podsjeća na Rafu Nadala!

I upravo prije svega četiri mjeseca Rafa je pozvao senzaciju iz Hrvatske da mu bude partner na treninzima i bili su to mečevi, kako je otkrio tata Damir, u kojem je Španjolac tih dana na Mallorci često izvlačio čuveni "vamos" ne bi li došao do poena. Tri mjeseca kasnije Željko Krajan, izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije, nije dvojio kome treba dati priliku. Iako je tek deveti Hrvat na listi, tinejdžer je "čekirao" kartu za važan meč u Poljskoj.

- Nevjerojatno je zreo za svoje godine. Ostao je čvrst i kad bi mnogi pali - komentirao je Krajan poslije Ćorićeve pobjede 2-6, 6-2, 7-5, 5-7, 6-4 koja je Hrvatskoj donijela 2-0 protiv Poljske.

Meč? Mogao je Borna završiti u četiri jer je imao break na startu, no nakon što je ispustio veliku šansu, nije se "strmoglavio niz liticu". Ostao je čvrst u glavi, kod 3-3 u petom slomio je finalista Wimbledona i sigurno servirao za pobjedu života. Bacio je reket, uhvatio se za glavu, potpuni šok i nevjerica u dvorani Torwar...

- Ovo je sigurno veliko samopouzdanje za dalje. Već sam igrao protiv ovakvih tenisača, primjerice protiv Andyja Murraya u Umagu i znam da će mi ove pobjede još više dati vjetra u leđa. Ovo mi je sigurno najdraža pobjeda u karijeri - rekao je Borna Ćorić kojem je jedan od uzora, jer jako voli boks, i veliki Mike Tyson.

Krajem prošle godine osvojio je juniorski US Open, bio prvi na svijetu. Tata Damir tad je zaključio da je vrijeme za profesionalan tenis i, rezultati to potvrđuju, nije pogriješio.

- Moj cilj je jednog dana biti prvi tenisač svijeta - ne dvoji Borna oko planova u budućnosti i dodaje:

- Vjerujem u sebe. Mislim da to mogu ostvariti.

Njegov tim već je sad krcat poput onog od primjerice Rafaela Nadala, tu su trener Ryan Jones, kondicijski trener Marino Bašić i menadžer Lawrence Frankopan. A i bit će ih još kako se Borna bude uspinjao...

- Borna je najmlađi među 300 najboljih tenisača svijeta i za njega svi znaju. Ako ga zaobiđu ozljede, siguran sam da može jako daleko - rekao je tata Damir.

Borna je zvijezda dana u Poljskoj, ali i šire. Trenutačno je 295. tenisač svijeta, a kako igra, samo je pitanje dana kad će se probiti u 100 najboljih. Do jučer je samo trenirao s Rafom, Ferrerom, Wawrinkom, čini se da dolazi vrijeme kad će takve i pobjeđivati. Do jučer smo se često pitali tko nakon Gorana, Ljube, Ančića, Čilića, čini se da nema brige za hrvatski tenis, novi je već tu. I ovaj put ne vrti se sve oko servisa.

Marin Čilić osvojio je prvi bod za Hrvatsku u meču 2. kola Prve skupine euroafričke zone protiv Poljaka. Prvi hrvatski reket slavio je protiv drugog poljskog tenisača, Michaela Przysieznyja u tri seta. Bilo je 6-1, 6-4, 6-4.

Danas se igraju parovi, a naši su poslije prvog dana u sjajnoj poziciji.

24sata.hr