Zrinjski: 90 minuta do obećane zemlje

Okončane se pripreme Plemića za uzvratni susret prvog predkola Lige Uefe. Susret sam po sebi je kolosalan za Mostarce držeći u vidu njihovog potencijalnog suparnika u drugom kolu, ekipu iz San Marina, skoro garantiran prolaz dalje. Ako uzmemo za primjer prošlogodišnje klubove koji su igrali u trećem predkolu konstatirat ćemo da osim prvih pet, oni su sve osim nepobjedivi. Pogotovu računajući na to da će prvo i drugo kolo imati iznenađenja, Zrinjski će vrlo vjerojatno završiti u gornjem dijelu ljestvice nenosioca za idući žlijeb. To otvara vrata mogućem susretu sa klubovima relativno jednake kvalitete, gdje bi Zrinja imao prednost lavljeg srca. Sve to stavlja dodatnu težinu na ovaj susret. Plemići su si rezultatom u gostima odškrinuli vrata, a danas će ih probati izvaliti iz okvira. No, dicta je ipak: ne brojite piliće dok se ne izlegnu. Prvo pokoriti Tobol iz Kostanaja, pa tek onda .....

        Kada: 19:30h          Gdje: Bijeli Brijeg - Mostar

H.Š.K. Zrinjski : F.K. Tobol 

 

Kazahstanci vide istu priliku kao i Mostarci, no imaju planinu pred sobom. Zaključujući po važnosti susreta, igrat će protiv 11 igrača i vojske navijača. Očekuje se pun stadion i gromoglasno navijanje što je u Kazahatanu, unatoč velikom ulaganju u nogomet, ipak raritet. Crno-žuti će ostaviti sve na travnjaku, a vjerujemo i Plemići, pa ishod susreta nebi trebao dolaziti pod upitnik.      

 

Tobolu je za daljnji plasman potrebna pobjeda od dva gola razlike (0:2) ili samo jedan razlike ukoliko postignu tri zgoditka ili više (2:3 ili 3:4 itd). Teško se možemo sjetiti Premijerligaškog susreta koji se tako završio na Bijelom Brijegu. Zadnji takav poraz u tadašnjem Kupu UEFA, sjetit će se pesimisti i skeptici, bio je protiv Sportinga iz Brage, 2008 godine, od 0:2. Plemići veterani tog tima koji će i u četvrtak istrčati na travnjak su: Melher, Kapetan Ivanković, Šunjić, Žižović i Selimović, kolektivno dvije sezone uigraniji, samo ce Aničić, koji je tada igrao, morati promatrati susret sa tribine (samo ovo kolo). Od tog poraza Zrinja je na Bijelom Brijegu odigrao 39 mečeva i izgubio samo jedan, ne od Slovana iz Bratislve, nego Gradačačke Zvijezde, a 5 njih je odigrao neriješeno (2 u kupu). Zadnjih pet dvoboja je pobijedio sa gol razlikom od 14:1.

Slijepo su u Paula vjerovali Njemci, i tako su i završili. Znate što očekujemo, a znaju i Kazahstanci ...        

PL,PL u Europi,zrinja

 Željko L