Uslišane molbe Katalonaca: Fifa suspendirala odluku da se Barci zabrane transferi!

Alen Halilović
Katalonci su, podsjetimo, kažnjeni zbog kršenja pravila o dovođenju maloljetnih igrača i izrečena im je zabrana dovođenja igrača predstojeće ljeto, kao i u zimskom prijelaznom roku. No, Barcelona je u svojoj žalbi zatražila da kazna bude suspendirana dok traje proces, a Žalbena komisija FIFA-e je na taj zahtjev pristala.

FIFA je na svojoj web-stranici objavila da je predsjednik Žalbene komisije Larry Mussenden uzeo u obzir sankcije protiv kluba, kompleksnost problema i datum početka sljedećeg prijelaznog roka (1. srpnja). Također, uzeto je u obzir da cijeli žalbeni proces pred FIFA-om, kao i eventualni pred Međunarodnim sportskim sudom (CAS) ne bi bio završen na vrijeme prije početka prijelaznog roka.

Zbog toga je donesena odluka da se Barcelonina kazna stavi pod suspenziju, a odgovarajući žalbeni proces će biti nastavljen, uz poštivanje svih prava kluba.

Kada je suspenzija prvi puta bila pokrenuta, pod veliki znak pitanja došao i transfer mlade Dinamove zvijezde Alena Halilovića, kao i njemačkog vratara Marca-Andrea ter Stegena.

Sportske novosti