FOTO/VIDEO  Liga prvaka: Chelsea i Real Madrid u polufinale

Schürlle, PSG, Liga prvaka, Chelsea, Real Madrid, Borussia Dortmund
Chelsea je uspio proći u polufinale Lige prvaka. Izostanak Zlatana Ibrahimovića ipak je bio previše za PSG, koji se hrabro borio na Stamford Bridgeu, no nije uspio postići pogodak što ih je koštalo ispadanja.

Schürlle ušao kao zamjena i pogodio za 1:0

Utakmica nije dobro počela za Chelsea jer se već u 17. minuti ozlijedio Eden Hazard, a umjesto njega u igru je ušao Andre Schürlle, koji je 15 minuta potom postigao vodeći pogodakza domaćine. Ubačaj sa strane David Luiz je leđima prenio do Schürllea, koji iz prve plasira loptu u mrežu.

Chelsea je bio bolji u prvom dijelu, a veliku prigodu imao je Frank Lampard u 25. minuti kada je njegov slobodni udarac iskosa netko iz obrane gostiju skrenuo, a vratar Salvatore Sirigu čudesno je izvadio loptu iz samog kuta.

Ba donio polufinale

U drugom dijelu Chelsea je navalio, a u 51. minuti njegovi su igrači dva puta pogodili vratnicu, prvo Schürlle, a potom i Oscar iz slobodnog udarca. Uslijedile su dvije prilike gostiju. U 72. minuti Edinson Cavani pucao je malo preko vratnice, kao i pet minuta poslije iz još bolje prilike.

I konačno u 87. minuti, Cesar Azpilicueta je pucao iskosa, lopta se odbila na nogu Dembe Baa koji zakucava loptu u mrežu. U posljednjim trenucima Marquinhos je pogodio sami kut, ali je Peter Cech obranio za veliko slavlje Engleza.

Real Madrid se provukao u Dortmundu

U drugom večerašnjem susretu Borussia Dortmund nadigrala je Real Madrid s 2:0, ali je Kraljevski klub prošao dalje jer je u prvom susretu slavio s 3:0.

Preostala dva uzvratna susreta četvrtfinala igrat će se u srijedu. Branitelj naslova europskog prvaka Bayern dočekuje Manchester United, a Atletico Madrid je domaćin Barceloni. Oba prva susreta završila su remijem 1:1. Na našem Drugom programu i našem portalu pogledajte prijenos dvoboja iz Münchena.

CHELSEA - PSG 2:0
London, Stamford Bridge, 40.000 gledatelja, sudio Pedro Proenca (Portugal)
Strijelci: 1:0 Schürlle (32), 2:0 Ba (87)

CHELSEA: Cech - Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta - David Luiz, Lampard (Ba, 66)- Willian, Oscar (Torres, 83), Hazard (Schuerlle, 17) - Eto'o
PSG: Sirigu - Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell - Verratti (Cabaye, 55), Thiago Motta, Matuidi - Lucas (Marquinhos, 84), Cavani, Lavezzi (Pastore, 73)