HŠK Zrinjski: Plemići titulu imaju u svojim rukama

HŠK Zrinjski - FK Čelik 4:0
Kako danas stvari stoje Zrinjski ima najveće šanse jer su Plemići prvi na ljestvici i ovise isključivo sami o sebi. Najbliži pratitelji Željezničar i Široki čekaju kiks Plemića, a tu je i opsano Sarajevo koje se nipošto nije odreklo titule.

U posljednja tri kola najteži raspored ima Željezničar, ali i Zrinjski ima dva teška gostovanja. Široki Brijeg ima najlakši raspored, ali i tri boda maje od Zrinjskog i Željezničara. Iako ima raznih nagađanja prvak se neće znati do posljednjeg kola i tu je sva draž najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Međutim BiH ne bi bila ono što jeste da i u nogometu ne postoji ono ali. Već sada se pojavljuju razne priče o određenim novčanim stimulacijama pojedinim klubovima kako bi imali motiv više pobijediti svoje protivnike. U ovoj državi ništa nije slučajno, pa i najmanje četiri žuta kartona dodijeljena nogometašima Zrinjskog u relativno mirnoj utakmici sa Čelikom. O prijašnjim sudačkim odlukama na štetu Zrinjskog ne vrijedi ni trošiti riječi jer one neće nikoga zaboliti.

Ipak kada se sve uzme u obzir Zrinjski ima sve u svojim rukama. Računica je jasna: Pobijediti sve tri utakmice do kraja i šampionska titula se vraća u Mostar. Zrinjski je kadar to učiniti, jer Plemići igraju odličan nogomet, a da je tako potvrda je šest uzastopnih pobjeda u Premijer ligi BiH. Ukoliko Plemići igrali onako kako najbolje znaju, onda ih ne treba brinuti tko im je protivnik, niti tko će tog protivnika novčano motivirati.

Nogometašima Zrinjskog ne trabaju dodati motivi. Oni znaju da Ultrasi ove godine slave svoj 20. rođendan i šampionska titula bi im bila najljepši poklon za tu obljetnnicu.

HERCEGOVINA.info