Široki Primorka uspješan u Laktašima, pobjeda protiv Igokee 62:68

HKK Široki, KK Igokea, ABA liga, HKK Široki WWin, KK Cibona, ABA liga, KK Igokea, ABA liga, košarkaši, kosarka, ABA liga, HKK Široki, KK Igokea
...svladao Igokeu na gostovanju i preuzeo čelnu poziciju u ligi s maksimalne tri pobjede u tri kola. Momčad Ivana Velića je potpuno zasluženo nadigrala favoriziranog domaćina iz Laktaša 62:68 (13:17, 9:21, 13:13, 27:17)

Nakon izjednačene borbe u prvoj četvrtini koju su momci Ivana Velića riješili u svoju korist (13:17). U drugoj četvrtini Širokobriježani su doslovce razbili domaću momčad i na odmor otišli s velikih + 16 (22:38). Istu razliku Široki Primorka je održao i do posljednje četvrtine. Igokea je u posljednjoj četvrtini uspjela smanjiti prednost gostiju iz Hercegovine, ali za nešto više nisu imali snage. Ispostavilo se kako je odlična igra mlade momčadi Širokog u drugoj četvrtini bila kapitalna prednost koju su uspjeli sačuvati do kraja utakmice i slaviti veliku i iznenađujuću pobjedu nad favoriziranom Igokeom.

Pomlađenu momčad Širokog do velike pobjede predvodio je najiskusniji igrač Dalibor Peršić koji je sa 17 koševa i 10 skokova u večerašnjem dvoboju ostvario „double-double" učinak. Playmaker Toni Katić dodao je također 15 koševa, dok su po 11 ubačaja imali Jonathon Jones uz 6 asistencija i Robert Rikić koji je uz to dodao i 7 skokova. Jedini dvoznamenkasti u redovima Igokee bio je Nemanja Gordić sa 18 koševa uz 5 asistencija.

abcportal.info