Marin Čarapina: Titula prvaka BiH mi je motiv za dalji rad

Emil Markić, boks, Mostar, Marin Čarapina, Marin Čarapina, Muay Thai, prvak bih, Marin Čarapina, tajlandski boks, Hrvatska zemlja, Marin Čarapina, Marin Čarapina, Muay Thai, Marin Čarapina, borba, Marin Čarapina, Marin Čarapina, Muay Thai, Marin Čarapina, Marin Čarapina

Sve to je i više nego dovoljan razlog za razgovor sa njim, te evo što je rekao za naš portal HERCEGOVINA.info.

Kao prvo čestitke na tituli, i možeš li nam napisati kako si došao do nje?

Najprije hvala na iskrenim čestitkama, imao sam jednu borbu u kategori do -81kg protiv domaćeg borca, Derviša Bukve iz KBV Orašje, o momku mogu reći da je bio u dobrom treningu i pružio je dobar mec.

Da li si očekivao da ćeš osvojiti titulu?

Bio sam u dobrom treningu prije ovoga meča sam trenirao dva puta na dan ujutro i navečer, i očekivao sam prvo mjesto.

Prije ove titule prvaka BiH , postao si i prvak Hrvatske. Što to konkretno znači za tebe?

Prije ove titule ja sam već osvojio 2010. godine prvenstvo BiH u Muay Thai-u koje se održavalo u Vitezu, zatim sam 2012 postao prvak Hrvatske također u Muay Thai-u u Splitu. Nakon toga imao sam nekih ozljeda tako da sam morao pauzirati godinu dana i evo me opet vratio sam se. Sve ovo što sam ostvario znači mi dosta jer je ovo samo potvrda mukotrpnih treninga i rada sa mojim trenerom Mirom Velagićem, i momcima iz kluba M.T.C. HUNTER.

Iskreno kakvi su osjećaji biti prvak, biti najbolji?

Svaki borac koji je na ringu trudi se da bude najbolji i zbog toga i trenira. Ne znam, iskreno osjećaj je lijep, ali potrebno je mnogo odricanja i truda da se bilo što postigne u životu, pa tako i ovo, te mogu samo reći da mi je ovo motiv za dalje.

Kome možeš zahvaliti što si osvojio ovu titulu?

Najprije bih se zahvalio svome treneru Miri Velagiću koji je sa mnom trenirao cjelo vrijeme i spremao me za sljedeće mečeve, te momcima iz kluba M.T.C. HUNTER koji su mi mnogo pomogli u treningu. Također se moram zahvaliti i gospodinu Damiru Miletiću Fanti boks treneru, te Damiru Belji i Damiru Zubcu , također se zahvaljivam gospodinu Slavenu Planiniću i Zdravku Martinoviću. Još se želim zahvaliti i noćnom klubu DRUGI NAČIN, te caffe baru Maraschino,  X FIT-u i Autoprijevozu Mostar, svi oni su zaslužni za moje uspjehe u borbi.

Na fejsu si napisao da pobjedu posvećuješ jednoj osobi, mogu li naši čitatelji znati ko je tajanstvena?

Žao mi je to ću ipak zadržati za sebe.

Kakvi su ti planovi, imaš li zakazan neki meč u narednom periodu?

Ovo prvenstvo BiH u Muay Thai-u je ujedno bio mali test pred svjetsko prvenstvo u Muay Thai-u koje se održava u 5. mjesecu u Maleziji. Mogu reći da je konkurencija jaka, tu dolaze sva jaka imena ovog sporta i ja sam jedan od rijetkih s ovih prostora koji sam dobio priliku da se borim na ovako jakom prvenstvu. Trenirao sam jako i dat ću sve od sebe da iskoristim ovu priliku i pokušam napravit dobar rezultat.

Za kraj poruka od uspješnog borca i prvaka našim čitateljima.

Hvala vašim čitateljima i općenito građanima grada Mostara koji me uvjek dočekaju toplim osmjehom i finim riječima, i to mi također daje motiv za daljni rad.

HERCEGOVINA.info