Osam loših bračnih navika kojih biste se trebali riješiti što prije

razvod - svađa

S vremenom ste se zasigurno našli u začaranom krugu da svog partnera uzimate zdravo za gotovo. Time mu ne dajete priliku da se promijeni u sitinicama koje vam smetaju niti da ga cijenite kako zaslužuje

Tijekom vremena zajedno stavrate neke određene navike, a neke od njih su poprilično loše i trebali biste ih se riješiti.

1. Uzimate se "zdravo za gotovo"

S vremenom ste se zasigurno našli u začaranom krugu da svog partnera uzimate zdravo za gotovo. Time mu ne dajete priliku da se promijeni u sitinicama koje vam smetaju niti da ga cijenite kako zaslužuje. Rješenje za ovo je - komunikacija. To je bit svake veze. Izađite na večeru i otvorite bocu vina i razgovarajte o tome što vas zanima, što želite. Možda će vas vaš partner pozitivno iznenaditi.

2. Nedostatak seksa

Koliko je to "nedovoljno seksa" razikuje se od para do para, a vi najbolje znate osjećate li manjak aktivnosti u spavaćoj sobi. Najčešće se problem javi jer jedna strana očekuje od druge da napravi inicijativu i predloži nešto spektakularno, a kada se to ne dogodi pada i želja za "igricama". Rješenje je jednostavno. Napravite vi prvi korak. Ipak se ne radi o nikakvom natjecanju. Nije bitno tko je iniciaro. Ako ste u mogućnosti, počastite se nekim vikend odmorom i začinite stvari.

3. Laganje zbog novca

Skrivanje informacija zbog potrošenog ili ušteđenog novca je stvar povjerenja i može utjecati na emotivnu vezu. Sjednite zajedno na početku mjeseca i razgivarajte o novcima, troškovima koje imate, ciljevima, štednji i navikama trošenja.

4. Ne podupirete partnera u karijeri

Ako vaš partner ima puno poslovnih obveza i rijetko je kući, moćže se dogoditi da u sebi skubljate gnjev zbog toga. Razgovarajte s partnerom i recite mu što vas muči, ali nemojte nikako reći. Mrzim taj tvoj posao!

5. Ogovaranje supruga

AKo se nađete u situaciji da se žalite na svog supruga svojim prijateljicama, znajte da je to nepoštivanje vašeg supruga. Najčešće se u ovakvim situacijama nađu žene koje se ponekad "žale" na svog izabranika. Intiomne stvari ne dijeolite s nikim, a ako baš morate nešto reći prijateljicama, dozirajte informacije.

6. Zaboravljate na romantiku

Vjerojatno ste na početku veze bili kao u bajci, no s vremenom romatike kao da više uopće nema. Vratite prisnost ta ko da neke sitnice napravite zajedno. Provedite barem 5 minuta na dan u poljupcima.

7. Ne isprobavate nove stvari

Kada ste bili mlađi imali ste puno interesa i hobija. Sada imate posao, kredite, djecu i sve stavljate u drugi plan. Ali kako biste zadržali osobnu sreću i zadvoljstvo otiđite na klizanje, neku radinicu, ples ili nešto što vam se čini zanimljivo.

8. Upiranje prstom

Upirete prstom u partenra i često izgovarate: Opet si bio tamo? Opet si ostavio podignutu wc dasku! Opet si ostavio ručnik na podu! To je "odličan" uvod u svađu i nove probleme. Najčešće "eksplodirate" jer vas zapravo muči nešto drugo pa vam se sve skupa nakupilo i iskalili ste se na supruga zbog neke sitnice. Redovno razgovarajte i imajte na umu da žene komuniciraju da se povežu, a muškarci da povežu informacije.

vecernji list