Fra Andrija Jozić predvodio pobožnost križnog puta na Uzdolu

fra Andrija Jozić, Pobožnost križnoga puta, na Nedjelju Muke Gospodnje, Župa Rama-Ščit, Uzdolske kalvarije, uzdol, Kušnja, vjera, religija, lažno ispovjedanje vjere

Na samome početku pobožnosti nazočnima se obratio mjesni župnik vlč. Miljenko Džalto koji je nakon datih uputa predmolio Molitvu za sinodu. Veliki drveni križ od prve postaje ponio je fra Andrija Jozić, a između preostalih postaja „Uzdolske kalvarije" križ su nosili slijedeći vjernici: Nikola Cvitanović, Vlado Bošnjak, Andrija Glibo (Josipov), Cmiljan Brajko (Ivin), Ilija Cvitanović (Nikolin), Stipo Vlajčić (Jozin), Slavo Bilić (Markov), Mijo Ćurić (Ivin), Jozo Ćurić (Ivin), Mirko Crnjac, Marinko Kovčalija i Anto Dedić.
Molitvu krunice između postaja predvodile su mlade čitačice, a tekst himna „Stala plačuć tužna mati" pjevao je dio članova župnog zbora „fra Stjepan Barešić".

Po dolasku na vrh uzvišenja Gradac točnije kod zavjetne kapelice blažene Majke Terezije, a nakon završetka pobožnosti, nazočnima se ponovno obratio vlč. Miljenko, zahvalivši se dragome Bogu, svima onima koji su koračali i molili u ovoj i prethodnim pobožnostima križnoga puta, te svima koji su na bilo koji način pridonijeli da sve bude dostojanstveno.
Poslije pjevanja pjesme „Došli smo ti Majko draga", te završnog blagoslova, a prije zajedničkog fotografiranja nazočnima se obratio i fra Andrija, koji je između ostaloga naglasio važnost molitve te pozvao nazočne da ne posustaju u obavljanju ove pobožnosti.
U ovo-nedjeljnoj pobožnosti križnoga puta sudjelovalo je 284 vjernika/ce.
Pobožnost križnoga puta predvodio je župnik župe sv. Ilije Proroka, fra Andrija Jozić koji je ispred pojedinih postaja čitao tekstove molitvi i promišljanja iz „socijalnog križnog puta".
Kako će na Nedjelju Muke Gospodnje (Cvjetnicu) pobožnost križnoga puta na otvorenome za župe ramskoga dekanata biti upriličena u župi Rama-Šćit, vlč. Džalto obavijestio je i pozvao nazočne da sudjeluju i na ovoj pobožnosti.

rama-prozor.info