FOTO  Neum se priprema za nadolazeću sezonu

Neum

Radovi na objektima traju već mjesecima, s ciljem  osvježenja i pružanja novih sadržaja, kako starim tako i novim gostima koji su svoje ljetne odmore planirali provest baš u Neumu.

U programu uređenja grada na pojedinim zelenim površinama, posađena su stabla maslina, zasijala trava, a nastavilo se i s hortikulturnim uređenjem zelenih površina, održavanjem parkova i travnjaka. Uz ovo, također će se u narednim danima u fazi uređenja grada provesti i slijedeće aktivnosti: nasipanje javnih gradskih plaža riječnim pijeskom oblutkom, krpanje udarnih rupa na gradskim prometnicama, asvaltiranje određenih ulica, sanacija klupa za sjedenje, uređenje šetnica i parkova.

Služba za graditeljstvo i prostorno uređenje također je aktivna, pa je nakon naloga za ukanjanje spornih objekata, građevinska inspekcija započela je s uklanjanjem bespravno sagrađenih objekata na području Neuma, problemi s uzurpacijim javne površine, izgleda ne mogu se drugačije riješiti. Prema informacijama kojima raspolaže građevinska inspekcija većina vlasnika sami su započeli s uklanjanjem.

Na jednom objektu, uveden je ugovoreni izvođač, koji će uraditi uklanjanje. Prema dosadašnjem iskustvu za vlasnika (investitora) puno jeftinija varijanta je uklanjanje bespravnog objekta u vlastitom aranžmanu.