Neum: Dvojica državljana Albanije spriječena u ilegalnom prelasku granice

Neum Klek granica
Naime, J. G. i N. E, državljani Albanije, kontrolirani su na Jadranskoj magistrali prilikom ulaska u putničko motorno vozilo Polo, albanskih državnih oznaka, gdje su ih čekali B. A. i D. B., također državljani Albanije, koji su prethodno legalno ušli na teritorij BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Neum II.

Nakon uručenja prekršajnih naloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o kretanju i boravku stranaca i azilu, sva četiri državljana Albanije predana su Službi za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Pripadnici Jedinice granične policije Bosanska Gradiška lišili su slobode 12. studenoga državljanina BiH R.S. (1985.), nakon što je graničnom kontrolom utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Sarajevo zbog kaznenog djela "razbojništva".

On je kontrolirano na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanska Gradiška i nakon toga predat je službenicima Sudske policije Kantona Sarajevo.

Pripadnici Jedinice granične policije Izačić lišili su slobode 12. studenoga u 22.30 sati prilikom ulaza u BiH na Graničnome prijelazu Izačić državljanku BiH M. B. (1971.) jer je utvrđeno da je potražuje Ministarstvo unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona zbog kaznenog djela "izbjegavanje izdržavanja". M. B. predana je službenicima Policijske stanice Bihać, stoji u priopćenju iz Granične policije BiH.