Nedostatak rekrecijskih sadržaja najlošije ocijenjen

... održavanje zelenih površina i parkova spadaju u top 5 najlošije ocjenjenih usluga od građana prema rezultatima istraživanja zadovoljstva korisnika javnih usluga u gradu Mostaru.

Povodom toga, Agencija lokalne demokracije (LDA) Mostar, u okviru realizacije projekta "Monitoring javnih usluga na lokalnoj razini - građani i lokalna vlast zajedno do boljih usluga", organizira okrugli stol s predstavnicima organizacija civilnog društva i gradskih odbora političkih stranaka iz Grada Mostara u hotelu "Ero" 28. veljače s početkom u 11 sati.

Anketno ispitivanje

Kako doznajemo od Dženane Dedić, predstavnice izaslanika LDA, ispitivanje je vršeno na 1135 kućanstava preko ankete. Ispitanici su ocjenjivali listu od 16 pitanja koja uključuju: vodovod i kanalizaciju, komunalnu higijenu, javno grijanje, lokalne ulice i ceste (uključujući horizontalnu i vertikalnu signalizaciju), javnu rasvjetu, zelene površine i parkove, groblja, javni prijevoz, predškolsko obrazovanje, osnovno obrazovanje, srednjoškolsko obrazovanje, knjižnice, pristup internet mreži, primarnu i zdravstvenu zaštitu, socijalnu zaštitu, te usluge šalter sale.

Istraživanje je provedeno od 3. do 27. travnja 2012. godine, a financirano je od Fonda otvorenog društva BiH. Cilj i svrha provedenog istraživanja je rješavanje navedenih problema kroz uporabu PULS metodologije, koja počiva na prikupljanju i analizi subjektivnih stavova građana u vezi sa 16 javnih usluga.

Pozvani sudionici

Na listi pozvanih sudionika okruglog stola o temi "Prezentacija izvješća zadovoljstva korisnika javnih usluga u Gradu Mostaru" se nalaze predstavnici političkih stranaka i organizacija civilnog društva, a ovo je prilika da otvoreno porazgovaraju o rezultatima istraživanja, kao i mogućim rješenjima pitanja koja su najlošije ocijenjena od građana koji su sudjelovali u istraživanju, priopćeno je iz LDA-e.

Izvor: dnevni-list.ba