Mostar: Uspješno obavljena akcija 'Pomozimo trimuši!'

...biljaka bršljana (Hedra helix), viline kosice (Cusucta sp) i bijele lozice (Clematis vitalba) koji uništavaju šumu već neko vrijeme, piše pogled.ba.

Akciji se pridružilo petnaestak ljudi. Prisutni su se podijelili u grupe i krenuli s radom; rezali su bršljan sa stabala, stavljali herbicide da se bršljan ne razmnožava. Usput su kupili i smeće, ali primarni cilj ipak je bio uništavanje parazitskog bršljana. Zabrinulo je stanje nekih stabala koja su u potpunosti bila prekrivena bršljanom. Najvjerojatnije da su ova stabla nepovratno uništena, ali bez obzira, prisutni su rezali bršljan kako se ne bi dalje širio.

Može se reći da je ova akcija uspješno obavljena, te se treba zahvaliti današnjim prisutnima koji pokazuju da i u ovo teško vrijeme ima ljudi koji misle i vole ovaj grad u nadi da će se u slijedećim akcijama pridružiti još pokoja osoba.

Kako organizatori kažu: „Svi skupa možemo napraviti mali ali opet veliki korak u sprječavanju uništenja pluća našeg grada. I vi možete biti dio tog događaja. Pridružite nam se!"

Slijedeća akcija je za mjesec dana, a uključivat će skupljanje osušenog bršljana koji se danas rezao, skupljanje smeća te ostali poslovi koji će pridonijeti da naša Trimuša izgleda lijepo i čisto, onako kako ona zaslužuje.

 

Za slijedeću akciju trebat će i više radne snage pa se pozivaju svi koji vole ovaj grad, vole prirodu da dođu i sudjeluju u akciji.