Gradi se kružni tok na ulazu u Mostar

prometna nesreca
...potvrdila je za Dnevni list Marina Deronjić, načelnica Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara.

''Na tom mjestu planirana je izgradnja novog kružnog toka, odnosno rekonstrukcija ovog dijela grada. To radi Federalna direkcija za ceste, koja je uradila jedan prijedlog, odnosno projekt, a sada se čeka zahtjev za urbanističku suglasnost, a kasnije i građevinska dozvola za izgradnju ovog potpuno novog čvorišta'', kazala je Deronjić.

Prva žena mostarskog urbanizma rekla je kako izgradnja ovisi o sredstvima koja će osigurati Federalna direkcija za ceste, ali da se za sada ne zna točan početak radova upravo zbog potrebne papirologije, ali i sredstava.

Osim izgradnje kružnog toka, kraj nove škole u Zaliku promet će se regulirati semaforima, čija je nabavka u tijeku.

Inače, gradske vlasti odlučile su kako će i na se na raskrižju 'Vrh Avenije' promet regulirati semaforima, koji bi, prema tvrdnjama Dražena Vrljića, savjetnika u Odjelu za urbanizam i građenje, trebali biti postavljeni do početka ljeta.

Riječ je, kako tvrdi Vrljić, o modernim semaforima s tipkalima za slabovidne, a raskrižje će biti prilagođeno i invalidima.

Iako je bilo prijedloga da se i na ovom raskrižju izgradi kružni tok, stručnjaci su procijenili kako bi on narušio promet kada se ova prometnica jednom spoji s mostom Avenija-Sutina.