Ljubuški: Nikad ranije započelo vađenje krumpira

Ljubuški, krompir, vađenje, krumpir, zdravlje, krompir, šok, lijek, zdravlje, krompir, krompir, vagina, krompir, zdravlje, sokovi, krompir, debljanje, hrana za jelo, krumpir, sok od krumpira, ljekovitost, krompir, krompiri, hladnjak, kulinarski trikovi, krumpir, luk, mladi krumpir, Ljubuški, katica kiš, Nevesinje, krompir, kuhani krompir, guljenje, trik
No, kako su ovogodišnje vremenske prilike bile pogodne, po prvi puta vađenje krumpira počinje upravo ovih dana.

Naime, početak ovogodišnje sezone "krumpirmanije" otvara ponajveći šipovački "krumpiraš" Mijo Bebek "Strašni", koji s vađenjem krumpira kreće u ponedjeljak. "U sljedećih desetak dana planiram iskopati nekoliko tona krumpira kojeg sam posadio ¨prve ture¨. Radi se o vrlo ranoj sorti krumpira koju sam počeo saditi tek ove godine i s kojom sam zasad oduševljen. Vremenske prilike su pogodovale da krumpir vadim mnogo ranije nego što sam planirao." - kazao je Mijo.

Na upit o prodaji ovog neuobičajno ranog krumpira, Mijo je rekao kako s time nema nikakvih problema i kako su prve količine namjenjene za Bosnu. "Zbog naše države i onih koji vode poljoprivrednike, nismo u mogučnosti izvesti krumpir u EU, prepušteni smo sami sebi. Došao sam do zaključka da, ako mislim imalo zaraditi, moram ¨uraniti¨ sa plasmanom svog proizvoda na tržište. Sve što iskopam sljedećih dana ide za Bosnu." - zaključio je.

Njegova najava početka vađenja krumpira je sve iznenadila, a najviše poljodjelce Vojnića koji su do sada uvijek prvi počinjali s "krumpirmanijom". Čuvši Mijinu najavu, nekolicina njih je pohitala na njive da provjere da li je vrijeme za vađenje i njihovih krumpira, no, kako "otprpaše", tako i "zaprpaše".

sipovaca-portal.blogspot.com